iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa jesienna z tymiankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupa jesienna z tymiankiem

Zupa jesienna z tymiankiem

Składniki:

Zupa jesienna z tymiankiem

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jesienna z tymiankiem
Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę . Marchewkę i seler obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Por kroimy w plasterki , fasolkę zieloną kroimy na pół. Na masełku podsmażamy kilka gałązek tymianku. dodajemy pokrojone ziemniaki , marchewkę i seler , obsmażamy. Następnie dodajemy pokrojony por. Mieszamy. Podlewamy bulionem. Gotujemy chwilę i dodajemy pozostałe warzywa. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Gotujemy do miękkości warzyw. Następnie wlewamy śmietanę 30 procent mieszamy i zupa jest gotowa.