Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa
Skrzydełka zalewamy w garnku zimną wodą i włączamy pod garnkiem bardzo mały gaz. Marchewkę, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o grubych oczkach. Gdy woda ze skrzydełkami się zagotuje, dodajemy starte jarzyny i przyprawy. Gdy zawrze - dodajemy pokrojonego w kostkę (o boku ok. 1 cm) ziemniaka.
Kalafiora moczymy przez 10 minut w zimnej, osolonej wodzie. Wyjmujemy, dzielimy na różyczki. Kiedy ziemniaki będą miękkie, dodajemy kalafiora i gotujemy wszystko razem około 5 minut (kalafior ma być jędrny).
Zupę rozlewamy do 2 talerzy - można udekorować ją kleksem śmietany.
Smacznego!
Kalafiora moczymy przez 10 minut w zimnej, osolonej wodzie. Wyjmujemy, dzielimy na różyczki. Kiedy ziemniaki będą miękkie, dodajemy kalafiora i gotujemy wszystko razem około 5 minut (kalafior ma być jędrny).
Zupę rozlewamy do 2 talerzy - można udekorować ją kleksem śmietany.
Smacznego!