dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Zupa kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 250
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczna, zdrowa i bardzo prosta w przygotowaniu zupa kalafiorowa. Idealna na obiad w letnie popołudnie.

Zupa kalafiorowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa kalafiorowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa
Warzywa dokładnie myjemy. Obieramy marchewki, ziemniaki, seler i pietruszkę. Kroimy w kostkę. Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki. Bulion wlewamy do garnka. Dodajemy liście laurowe oraz przyprawę uniwersalną i zagotowujemy. Dodajemy marchewkę, pietruszkę i seler. Gotujemy ok 5 minut. Następnie dodajemy kalafiora i ziemniaki. Gotujemy do miękkości. Na koniec wlewamy śmietanę zaprawioną gorącą zupą i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chwilę podgrzewamy. Na koniec dodajemy koperek. Smacznego!
Zupa kalafiorowa
Warzywa myjemy i kroimy w mniejszą kostkę.
Zupa kalafiorowa
Do gotującego się bulionu wrzucamy warzywa.
Zupa kalafiorowa
Na koniec zupę doprawiamy do smaku i dodajemy koperek.