Sposób przygotowania:
Zupa na mięsie
Kapustę zalać wodą i postawić do gotowania. Mięso pokroić w średnią kostkę. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Ogórki zetrzeć na tarce albo dowolnie pokroić.
Rozgrzać na patelni olej i przesmażyć cebulę i czosnek, dodać mięso i chwilę razem smażyć.
Przełożyć mięso do garnka i podlać wodą. Dodać drobno pokrojoną marchew i obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki.
Troszkę pogotować, dodać ogórki i kapustę. Dodać przyprawy i gotować do miękkości.
Rozgrzać na patelni olej i przesmażyć cebulę i czosnek, dodać mięso i chwilę razem smażyć.
Przełożyć mięso do garnka i podlać wodą. Dodać drobno pokrojoną marchew i obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki.
Troszkę pogotować, dodać ogórki i kapustę. Dodać przyprawy i gotować do miękkości.