Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy skrzydełka, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu ok 20 minut.
Ziemniaki, pietruszkę, selera i marchewkę obieramy, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do skrzydełek. Gotujemy razem około 20 minut. Kalafiora myjemy, dzielimy na małe różyczki i dodajemy do garnka.
Gotujemy około 10-15 minut. Przyprawiamy i dodajemy koperek. Chwilkę gotujemy. Zabielamy.
Smacznego ;)
Ziemniaki, pietruszkę, selera i marchewkę obieramy, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do skrzydełek. Gotujemy razem około 20 minut. Kalafiora myjemy, dzielimy na małe różyczki i dodajemy do garnka.
Gotujemy około 10-15 minut. Przyprawiamy i dodajemy koperek. Chwilkę gotujemy. Zabielamy.
Smacznego ;)