Sposób przygotowania:
"Rosół" wegański z makaronem
Do garnka przekładamy obrane i pokrojone na mniejsze kawałki marchewki, pietruszki i selera. Zalewamy wodą i zagotowujemy.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim pora i cebulę pokrojone w kawałki. Dodajemy do warzyw.
Wrzucamy też selera naciowego, natki pietruszki i selera oraz lubczyk. Dokładamy listek laurowy i zielę angielskie. Gotujemy na wolnym ogniu, pod koniec dodając sól i pieprz.
Rosół przecedzamy i podajemy z makaronem i pokrojonymi marchewkami.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim pora i cebulę pokrojone w kawałki. Dodajemy do warzyw.
Wrzucamy też selera naciowego, natki pietruszki i selera oraz lubczyk. Dokładamy listek laurowy i zielę angielskie. Gotujemy na wolnym ogniu, pod koniec dodając sól i pieprz.
Rosół przecedzamy i podajemy z makaronem i pokrojonymi marchewkami.