WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 843]

"Rosół" wegański z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rosół warzywny ostatnio jest co raz częściej przygotowywany w moim domu. Jest lżejszy, ale też pełen smaku i aromatu.

"Rosół" wegański z makaronem

Składniki:

"Rosół" wegański z makaronem

 

Sposób przygotowania:

"Rosół" wegański z makaronem
Do garnka przekładamy obrane i pokrojone na mniejsze kawałki marchewki, pietruszki i selera. Zalewamy wodą i zagotowujemy.

Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim pora i cebulę pokrojone w kawałki. Dodajemy do warzyw.

Wrzucamy też selera naciowego, natki pietruszki i selera oraz lubczyk. Dokładamy listek laurowy i zielę angielskie. Gotujemy na wolnym ogniu, pod koniec dodając sól i pieprz.

Rosół przecedzamy i podajemy z makaronem i pokrojonymi marchewkami.