WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Zupa kalafiorowa z kurkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo prosta zupa, ale stanowiąca też ciekawe połączenie. Bezmięsna kalafiorowa z dodatkiem podsmażanych na maśle kurek.

Zupa kalafiorowa z kurkami

Składniki:

Zupa kalafiorowa z kurkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa z kurkami
Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do garnka. Zalewamy wodą, by było jej w garnku trzy razy tyle, co warzyw. Zagotowujemy i dodajemy podzielonego na różyczki kalafiora. Oczyszczone i umyte kurki podsmażamy posolone na łyżce masła i dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku i gotujemy, aż warzywa i grzyby będą miękkie. Zabielamy słodką śmietaną.

Tagi:

kalafior