Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa z lanym ciastem
Warzywa umyć, obrać i rozdrobnić, zalać wodą, dodać ziele angielskie i gotować.
Kalafior oczyścić, podzielić na części, umyć dodać do podgotowanych warzyw, dodać sól i cukier i ugotować.
Z mąki i jajek i wody przygotować lane ciasto, wlać na gotującą się zupę i ugotować mieszając od czasu do czasu.
Śmietanę rozprowadzić niewielką ilością gorącej zupy, dodać do zupy, zagotować.
Przed podaniem zupy dodać umytą zieloną pietruszkę i koperek.
Kalafior oczyścić, podzielić na części, umyć dodać do podgotowanych warzyw, dodać sól i cukier i ugotować.
Z mąki i jajek i wody przygotować lane ciasto, wlać na gotującą się zupę i ugotować mieszając od czasu do czasu.
Śmietanę rozprowadzić niewielką ilością gorącej zupy, dodać do zupy, zagotować.
Przed podaniem zupy dodać umytą zieloną pietruszkę i koperek.