Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa z soczewicą
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy
marchew i seler, myjemy i kroimy w kosteczkę. Wkładamy do gotującej się wody.
Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę i dokładamy do garnka.
Kalafior dzielimy na różyczki i myjemy, wkładamy do gotujących się warzyw.
Dosypujemy soczewicę i gotujemy do miękkości.
Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku i wlewamy mleko, zagotowujemy.
marchew i seler, myjemy i kroimy w kosteczkę. Wkładamy do gotującej się wody.
Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę i dokładamy do garnka.
Kalafior dzielimy na różyczki i myjemy, wkładamy do gotujących się warzyw.
Dosypujemy soczewicę i gotujemy do miękkości.
Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku i wlewamy mleko, zagotowujemy.
zbysiowa
kuchenny świat