bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Zupa gulaszowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczna, sycąca i rozgrzewająca zupka. Doskonałe danie jednogarnkowe na co dzień, ale także i od święta.

Zupa gulaszowa

Składniki:

Zupa gulaszowa

Zupa:

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa

ETAP 1:

Zupa gulaszowa
Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy razem z papryką słodką i chili.

Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy razem z papryką słodką i chili.

ETAP 2:

Zupa gulaszowa
Pieczarki kroimy w plasterki, podsmażamy na masełku z cebulą, na koniec dajemy czosnek i doprawiamy pieprzem i solą.

Pieczarki kroimy w plasterki, podsmażamy na masełku z cebulą, na koniec dajemy czosnek i doprawiamy pieprzem i solą.

ETAP 3:

Zupa gulaszowa
Ziemniaki, marchewki, pietruszkę i seler kroimy w kostkę.

Ziemniaki, marchewki, pietruszkę i seler kroimy w kostkę.

ETAP 4:

Zupa gulaszowa
Paprykę czerwoną, zieloną i żółtą kroimy w kostkę.

Paprykę czerwoną, zieloną i żółtą kroimy w kostkę.

ETAP 5:

Zupa gulaszowa
Zupę podajemy z dowolnym pieczywem.

Do garnka dajemy podsmażone mięso, zalewamy wodą albo bulionem tak aby je przykryło i dusimy około godzinę.

Następnie dodajemy ziemniaki, marchew, pietruszkę, seler, przecier pomidorowy i gotujemy aż warzywa zmiękną.

Pod koniec gotowania dodajemy podsmażone pieczarki z cebulą i czosnkiem oraz kolorowe papryki i gotujemy jeszcze około 15 minut.

Na sam koniec dajemy pomidory z puszki i zagotowujemy, doprawiamy do smaku pieprzem i solą.

Zupę podajemy z dowolnym pieczywem.

Tagi:

mięso