Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowaETAP 1:
Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy razem z papryką słodką i chili.
ETAP 2:
Pieczarki kroimy w plasterki, podsmażamy na masełku z cebulą, na koniec dajemy czosnek i doprawiamy pieprzem i solą.
ETAP 3:
Ziemniaki, marchewki, pietruszkę i seler kroimy w kostkę.
ETAP 4:
Paprykę czerwoną, zieloną i żółtą kroimy w kostkę.
ETAP 5:
Do garnka dajemy podsmażone mięso, zalewamy wodą albo bulionem tak aby je przykryło i dusimy około godzinę.
Następnie dodajemy ziemniaki, marchew, pietruszkę, seler, przecier pomidorowy i gotujemy aż warzywa zmiękną.
Pod koniec gotowania dodajemy podsmażone pieczarki z cebulą i czosnkiem oraz kolorowe papryki i gotujemy jeszcze około 15 minut.
Na sam koniec dajemy pomidory z puszki i zagotowujemy, doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Zupę podajemy z dowolnym pieczywem.
BozenaMatuszczyk
bietka
Dziękuję Bożenko, ja też lubię takie zupki :)