Sposób przygotowania:
Zupa z czerwoną soczewicą
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy i myjemy marchew, kroimy w kosteczkę i wkładamy do garnka z gotującą się wodą.
Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę i wkładamy do gotującej się marchewki po 15 minutach gotowania. Gdy ziemniaki są półmiękkie wsypujemy soczewicę.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, przesmażamy na maśle ( klarowanym ) i dodajemy do zupy. Na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy.
Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę i wkładamy do gotującej się marchewki po 15 minutach gotowania. Gdy ziemniaki są półmiękkie wsypujemy soczewicę.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, przesmażamy na maśle ( klarowanym ) i dodajemy do zupy. Na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy.