polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Zupa kalafiorowo-marchewkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa kalafiorowo-marchewkowa, zupa kalafiorowo-marchewkowa

Zupa kalafiorowo-marchewkowa

Składniki:

Zupa kalafiorowo-marchewkowa

 

  • 1 główka kalafiora
  • 1 korzeń pietruszki
  • kawałek selera
  • 4 szklanki wywaru z warzyw
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 1/4 łyżeczki mielonej kolendry
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowo-marchewkowa
Natłuścić blaszkę i oprószyć bułka tartą. Ułożyć na niej różyczki kalafiora oraz pozostałe warzywa pokrojone na kawałki. Zapiec w temp. 180 st. C przez 40 minut. Warzywa przełożyć do garnka. Obrać ząbki czosnku, przecisnąć przez praskę, wymieszać z warzywami. Zmiksować. Zagotować. Przyprawić.