Sposób przygotowania:
Zupa kapuściana z mięsem
Mięso umyć, pokroić w kosteczkę, wrzucić na wrzątek. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Gotować ok. 20-30 minut (w zależności od wielkości kosteczki). Ziemniaki, marchewkę oraz seler obrać, umyć, pokroić w kostkę. Por oczyścić, pokroić w kostkę lub półkrążki. Warzywa dodać po wyznaczonym czasie do mięsa, posolić. Kapustę oczyścić z brzydkich liści, wyciąć głąb, poszatkować. Dodać 10 minut po wrzuceniu ziemniaków. Gotować do miękkości warzyw i mięsa. Zupę doprawić solą do smaku, można posiekać lubczyk lub natkę pietruszki. Rozlać do talerzy i podawać gorącą z pajdą chleba.
![Zupa kapuściana z mięsem Zupa kapuściana z mięsem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-kapusciana-z-miesem-183489.jpg)
![Zupa kapuściana z mięsem Zupa kapuściana z mięsem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-kapusciana-z-miesem-183490.jpg)
![Zupa kapuściana z mięsem Zupa kapuściana z mięsem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-kapusciana-z-miesem-183491.jpg)
![Zupa kapuściana z mięsem Zupa kapuściana z mięsem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-kapusciana-z-miesem-183492.jpg)