Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa kapuściana z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Sycąca i rozgrzewająca zupa z kapustą i mięsem

Zupa kapuściana z mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa kapuściana z mięsem

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa kapuściana z mięsem
Mięso umyć, pokroić w kosteczkę, wrzucić na wrzątek. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Gotować ok. 20-30 minut (w zależności od wielkości kosteczki). Ziemniaki, marchewkę oraz seler obrać, umyć, pokroić w kostkę. Por oczyścić, pokroić w kostkę lub półkrążki. Warzywa dodać po wyznaczonym czasie do mięsa, posolić. Kapustę oczyścić z brzydkich liści, wyciąć głąb, poszatkować. Dodać 10 minut po wrzuceniu ziemniaków. Gotować do miękkości warzyw i mięsa. Zupę doprawić solą do smaku, można posiekać lubczyk lub natkę pietruszki. Rozlać do talerzy i podawać gorącą z pajdą chleba.
Zupa kapuściana z mięsem
Mięso umyć pokroić w kosteczkę wrzucić na wrzątek Dodać liść laurowy ziele angielskie i pieprz ziarnisty Gotować ok 20-30 minut (w zależności od wielkości kosteczki)
Zupa kapuściana z mięsem
Ziemniaki marchewkę oraz seler obrać umyć pokroić w kostkę Por oczyścić pokroić w kostkę lub półkrążki
Zupa kapuściana z mięsem
Warzywa dodać po wyznaczonym czasie do mięsa posolić
Zupa kapuściana z mięsem
Kapustę oczyścić z brzydkich liści wyciąć głąb poszatkować Dodać 10 minut po wrzuceniu ziemniaków Gotować do miękkości warzyw i mięsa

Tagi:

szynka