Sposób przygotowania:
Zupa kapuściana z ryżem na pomidorowo
Aby przygotować zupę kapuścianą z ry zem na pomidorowonależy: Mięso dokładnie umyć i zalać zimną wodą, przyprawić vegetą i solą, zagotować i zebrać szum. Gotować przez 10 minut, po czym dodać drobno pokrojoną cebulę, paprykę, marchewkę, pietruszkę, korzeń selera i poszatkowaną kapustę, Gotować na małym ogniu przez ok.10 minut, dodać pokrojony drobno seler naciowy, przepłukany ryz oraz przecier pomidorowy, liście laurowe, pieprz oraz sól. W razie koniecznosci dolać więcej wody. Gotować do miękkości wszystkich składników. Pod koniec gotowania dodać drobno pokrojony czosnek i przyprawić ostatecznie do smaku. Porcje w półmisku posypać natką pietruszki.
kasik12
bajtek
przejs
Sarenka
Trzymam kciuki :) i liczę na relację.