Sposób przygotowania:
Zupa katalońska
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka na rozgrzaną oliwę z oliwek. Smażyć na złotobrązowy kolor, mieszając, aby mięso usmażyło się równomiernie.
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Warzywa obrać i umyć. Ziemniaki pokroić w kostkę, a marchewki w półplasterki.
Usmażone mięso wyjąć na talerz i przyprawić pieprzem oraz solą. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę oraz ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
Do zeszklonej cebuli dodać pomidory w puszce oraz pokrojone ziemniaki i marchewki. Chwilę podsmażać, a następnie zalać bulionem.
Dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować przez ok. pół godziny. Po tym czasie, wlać sok pomidorowy, dodać ketchup i przyprawić papryką słodką, papryką ostrą, solą oraz pieprzem.
Gotować jeszcze przez ok. 10 minut.
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Warzywa obrać i umyć. Ziemniaki pokroić w kostkę, a marchewki w półplasterki.
Usmażone mięso wyjąć na talerz i przyprawić pieprzem oraz solą. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę oraz ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
Do zeszklonej cebuli dodać pomidory w puszce oraz pokrojone ziemniaki i marchewki. Chwilę podsmażać, a następnie zalać bulionem.
Dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować przez ok. pół godziny. Po tym czasie, wlać sok pomidorowy, dodać ketchup i przyprawić papryką słodką, papryką ostrą, solą oraz pieprzem.
Gotować jeszcze przez ok. 10 minut.