eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa Eli z ciecierzycy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna i pożywna zupa z ciecierzycy z warzywami,pomidorami z puszki i kiełbasą przesmażoną z cebulą.

Zupa Eli z ciecierzycy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa Eli z ciecierzycy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa Eli z ciecierzycy
Ciecierzycę zalać wodą i pozostawić na co najmniej cztery godziny. Namoczoną ciecierzycę odlać na sicie i przepłukać wodą. Przepłukaną ciecierzycę włożyć do dużego garnka,dodać porcję rosołową,ziele angielskie i liście laurowe. Całość zalać wodą,posolić i gotować aż ciecierzyca będzie prawie miękka. Marchewki,pietruszkę i seler obrać ze skóry,umyć,pokroić w małą kostkę i dodać do zupy. Pomidory pokroić i też dodać do zupy razem z zalewą. Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę. Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w ćwierć krążki. Cebulę obrać z łupinek i drobno pokroić. Na patelni roztopić łyżkę margaryny,dodać pokrojoną kiełbasę,cebulę i podsmażyć na rumiano. Do prawie miękkiej ciecierzycy dodać ziemniaki i przesmażoną kiełbasę i gotować do miękkości. Wyjąć z zupy ugotowaną porcję rosołową,ostudzić ,obrać mięso i pokroić. Natkę pietruszki umyć,osuszyć i posiekać. Pokrojone mięso dodać do zupy. W rondlu roztopić dwie łyżki margaryny,dodać mąkę i zrobić białą zasmażkę. Gotową zasmażkę dodać do zupy i zagotować. Zupę doprawić maggi do smaku,dodać majeranek i natkę pietruszki. Smacznego!
Zupa Eli z ciecierzycy
Ciecierzycę zalać wodą i pozostawić na co najmniej cztery godziny. Namoczoną ciecierzycę odlać na sicie i przepłukać wodą.
Zupa Eli z ciecierzycy
Na patelni roztopić łyżkę margaryny,dodać pokrojoną kiełbasę,cebulę i podsmażyć na rumiano.
Zupa Eli z ciecierzycy
Marchewki,pietruszkę i seler obrać ze skóry,umyć i pokroić w małą kostkę.
Zupa Eli z ciecierzycy
Pomidory pokroić i też dodać do zupy razem z zalewą.