Sposób przygotowania:
Zupa klopsowa
Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy. Marchewki obieramy i myjemy, kroimy w kosteczkę i wkładamy do gotującej się wody. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Koperek myjemy i kroimy na drobno.
Do miski wkładamy mięso mielone, jajko, bułkę tartą, koperek i resztę składników. Wyrabiamy masę i formujemy małe pulpeciki.
Pokrojone ziemniaki i pulpeciki wkładamy do garnka.
Pod koniec gotowania dodajemy przyprawę do zupy, chwilę razem gotujemy. Gdy zupa jest ugotowana wlewamy śmietankę i wkładamy resztę koperku, mieszamy.
Do miski wkładamy mięso mielone, jajko, bułkę tartą, koperek i resztę składników. Wyrabiamy masę i formujemy małe pulpeciki.
Pokrojone ziemniaki i pulpeciki wkładamy do garnka.
Pod koniec gotowania dodajemy przyprawę do zupy, chwilę razem gotujemy. Gdy zupa jest ugotowana wlewamy śmietankę i wkładamy resztę koperku, mieszamy.