Sposób przygotowania:
Zupa klopsowa z ogórkiem konserwowym i papryką
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Masło roztapiamy, wrzucamy cebulę, czekamy aż się zeszkli. Wtedy dodajemy pokrojone w półplasterki ogórki i pokrojoną w kostkę paprykę. Smażymy aż warzywa będą miękkie.
Mięso mielone mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jajkiem i tartą bułką. Robimy małe klopsiki. Gotujemy je ok. 5 min. w bulionie. Dorzucamy podsmażone warzywa. Po 15 minutach zabielamy zupę śmietaną. Dolewamy wodę z ogórków.
Zagęszczamy dwoma łyżkami mąki. Solimy i pieprzymy do smaku. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Mięso mielone mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jajkiem i tartą bułką. Robimy małe klopsiki. Gotujemy je ok. 5 min. w bulionie. Dorzucamy podsmażone warzywa. Po 15 minutach zabielamy zupę śmietaną. Dolewamy wodę z ogórków.
Zagęszczamy dwoma łyżkami mąki. Solimy i pieprzymy do smaku. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.