Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Zupa klopsowa z ogórkiem konserwowym i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Zupa klopsowa trochę inaczej. Danie nabiera całkiem innego charakteru dzięki dodaniu papryki i ogórków konserwowych. Szczególnie polecam dla osób, które lubią zupy kwaśne.

Zupa klopsowa z ogórkiem konserwowym i papryką

Składniki:

Zupa klopsowa z ogórkiem konserwowym i papryką

 

Sposób przygotowania:

Zupa klopsowa z ogórkiem konserwowym i papryką
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Masło roztapiamy, wrzucamy cebulę, czekamy aż się zeszkli. Wtedy dodajemy pokrojone w półplasterki ogórki i pokrojoną w kostkę paprykę. Smażymy aż warzywa będą miękkie.

Mięso mielone mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jajkiem i tartą bułką. Robimy małe klopsiki. Gotujemy je ok. 5 min. w bulionie. Dorzucamy podsmażone warzywa. Po 15 minutach zabielamy zupę śmietaną. Dolewamy wodę z ogórków.

Zagęszczamy dwoma łyżkami mąki. Solimy i pieprzymy do smaku. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.