dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Zupa kalafiorowa z indykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 150
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszna zupa kalafiorowa na mięsie z indyka. Idealna na pożywny obiad dla całej rodziny. Polecam.

Zupa kalafiorowa z indykiem

Składniki:

Zupa kalafiorowa z indykiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa z indykiem

Krok 1:

Zupa kalafiorowa z indykiem
Mięso z indyka gotujemy z dodatkiem przypraw.

Indyka oczyszczamy i płuczemy. Osuszamy. Obsmażamy na rumianą. Mięso przekładamy do garnka. Zalewamy wodą i dodajemy przyprawy.

Gotujemy ok pół godziny, aż mięso zmięknie.

Krok 2:

Zupa kalafiorowa z indykiem
Kalafiora dzielimy na różyczki a pozostałe warzywa kroimy w kostkę.

Warzywa myjemy, obieramy włoszczyznę i ziemniaki. Kalafiora dzielimy na małe różyczki.

Marchew pietruszkę i ziemniaki kroimy w kostkę.

Krok 3:

Zupa kalafiorowa z indykiem
Zupę gotujemy do miękkości mięsa i warzyw.

Do mięsa dodajemy warzywa i gotujemy do miękkości.

Następnie wlewamy śmietanę i podgrzewamy chwilę. Na koniec dodajemy koperek.

Smacznego!