caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Zupa koperkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczna i aromatyczna zupa

Zupa koperkowa

Składniki:

Zupa koperkowa

 

  • 1,5 litra rosołu
  • 1/2 kg młodych ziemniaków
  • 1 szklanka posiekanego koperku
  • 1/2 szklanki innej posiekanej zieleniny (pietruszka, szczypiorek, bazylia itp.)
  • 1 czubata łyżka mąki
  • 1 szklanka mleka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Rosół zagotować i do wrzącego wrzucić ziemniaki. Całość gotować 30 minut. Po tym czasie dodać całą zieleninę i gotować jeszcze 5 minut. Mąkę dokładnie roztrzepać z mlekiem, wlać do zupy, zagotować. Zupę przyprawić do smaku solą i pieprzem.