msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Zupa koperkowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Lekka zupka na wiosenne i letnie upały

Zupa koperkowa

Składniki:

Zupa koperkowa

 

  • wywar z mięsa i włoszczyzny (3,5-4 l)
  • pęczek koperku lub 3-4 łyżki mrożonego
  • 3 ugotowane marchewki
  • 1 ugotowana pietruszka
  • kawałek ugotowanego selera
  • 5 ziemniaków
  • kostka mięsna Winiary
  • Vegeta lub Ziarenka Smaku
  • 2-3 serki topione śmietankowe (małe trójkąciki)

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa
Ugotowane warzywa zetrzeć na grubej tarce ,wrzucić do wywaru ,dodać kostkę mięsną i Vegetę do smaku (ilość wg.upodobań).Wsypać drobniutko pokrojony koperek.Ziemniaki pokroić w małą kostkę i gotować w zupie.Gdy są miękkie wrzucić rozdrobnione serki topione i mieszać,aż się rozpuszczą z zupie.

Tagi:

mięso