mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Zupa koperkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupkę przygotowuje się błyskawicznie. Jest lekka, mocno koperkowa i bardzo dobra:)

Zupa koperkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa koperkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa
Koperek drobno posiekać, masło roztopić w garnku, dodać koperek (1/3 koperku odłożyć do posypania) i podsmażyć. Zalać gorącym wywarem, zagotować. Garnek z zupą zdjąć z ognia, mąkę wsypać do posolonej śmietany i dokładnie wymieszać. Wlać 2 łyżki gorącej zupy, wymieszać, wlać do garnka. Doprawić do smaku solą i pieprzem, zupę zagotować.
Na talerzach posypać odłożonym koperkiem.
Zupa koperkowa
Etap 1
Zupa koperkowa
Etap 2
Zupa koperkowa
Etap 3
Zupa koperkowa
Etap 4

Tagi:

makaron