dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Zupa koperkowa dayzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa o intensywnym zapachu i smaku, dla wszystkich fanów prostych i smacznych zup.

Zupa koperkowa dayzi

Składniki:

Zupa koperkowa dayzi

 

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa dayzi
Kości myjemy i obgotowujemy, dodajemy oczyszczoną i pokrojoną włoszczyznę, a następnie pokrojone w kostkę ziemniaki i liście laurowe i ugotować do miękkości. Mąkę i śmietanę razem mieszamy, dodajemy trochę wywaru, a następnie wlewamy do zupy i mieszamy. Doprowadzamy ponownie do wrzenia i przyprawiamy. Koperek drobniutką siekamy. Połowę wrzucamy do zupy, a drugą połową posypujemy już rozlaną do miseczek zupę. Smacznego.

Tagi:

schab