Sposób przygotowania:
Biały barszcz z kiełbaską i ziemniakami
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Lekko podsmażamy na odrobinie oleju.
Przekładamy do garnka, dodajemy ziele, listek i wkładamy białe kiełbaski. Zalewamy ok 2 litrami wody i zagotowujemy.
Obrane ziemniaki gotujemy oddzielnie, aby się nie rozgotowały i kroimy w kostkę.
Ugotowane kiełbaski wyławiamy z wywaru, a dodajemy zakwas na barszcz i zagotowujemy. Dodajemy ziemniaki i pokrojone w plasterki kiełbaski. Chwilę gotujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Po wyłączeniu zabielamy słodką śmietaną.
Przekładamy do garnka, dodajemy ziele, listek i wkładamy białe kiełbaski. Zalewamy ok 2 litrami wody i zagotowujemy.
Obrane ziemniaki gotujemy oddzielnie, aby się nie rozgotowały i kroimy w kostkę.
Ugotowane kiełbaski wyławiamy z wywaru, a dodajemy zakwas na barszcz i zagotowujemy. Dodajemy ziemniaki i pokrojone w plasterki kiełbaski. Chwilę gotujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Po wyłączeniu zabielamy słodką śmietaną.