Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa koperkowa z kalafiorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupę koperkową z kalafiorem możemy ugotować na wywarze mięsnym lub warzywnym. To lekka, pełna smaku zupa.

Zupa koperkowa z kalafiorem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa koperkowa z kalafiorem

 

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa z kalafiorem
Marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć i pokroić w kostkę. Zalać wodą, dodać kostkę warzywną, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować pod przykryciem 15 minut.

Dodać kalafior, gotować przez 5 minut razem.

Dodać kaszę mannę. Gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać posiekany koperek. Jeśli ktoś woli można też rozdrobnić kalafiora.

Zupę doprawić do smaku i podawać.
Zupa koperkowa z kalafiorem
Marchew pietruszkę i seler pokroić w kostkę.
Zupa koperkowa z kalafiorem
Do pokrojonych warzyw dodać wodę i przyprawy.
Zupa koperkowa z kalafiorem
Dodać kalafiora i gotować do miękkości.
Zupa koperkowa z kalafiorem
Dodać posiekany koperek oraz kaszę mannę.