TeresaJ

TeresaJ

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Zupa koperkowa z kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Doskonała i pożywna zupa koperkowa z mięsem.

Zupa koperkowa z kurczakiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa koperkowa z kurczakiem

 

  • 5 skrzydełek
  • 1 pierś z kurczaka
  • 3 litry wody
  • 1 duża marchew
  • 2 kopiaste łyżki posiekanego koperku
  • 0,5 szklanki śmietany
  • kostka rosołowa
  • sól i pieprz
  • 1 woreczek ugotowanego ryżu

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa z kurczakiem
Wodę zagotować z dodatkiem kostki rosołowej, włożyć porcję kurczaka i marchewkę, wcześniej obraną i umytą, gotować wszystko ok. 30 minut.Do miękkich składników dodać śmietanę rozmieszaną z kilkoma łyżkami zupy oraz wsypać koperek.Na końcu dodać ugotowany ryż.
Zupa koperkowa z kurczakiem
Mieso jest już wyjęte z zamrażarki i rozmrożone.:)
Zupa koperkowa z kurczakiem
Zupa gotuje się na kuchni w ogromnym garze.Niedługo będzie gotowa.
Zupa koperkowa z kurczakiem
Tak wygląda gotowa zupa.Jest przepyszna!Zapraszam do przepisu.