misiol

misiol

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

Zupa koperkowa z lanymi kluskami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Do gorącego oleju wsypujemy drobno posiekany koper i mąkę, mieszamy kilka razy.

Zupa koperkowa z lanymi kluskami

Składniki:

Zupa koperkowa z lanymi kluskami

 

  • 2 porcje
  • 1 łyżka stołowa oleju
  • 1 płaska łyżka stołowa mąki
  • 1 pęczek kopru
  • 1,5 dl mleka
  • 2 łyżki stołowe śmietany
  • Sok z cytryny (lub ocet)
  • Lane kluski z 1 jajka i mąki
  • Sól

 

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa z lanymi kluskami
Solimy, zalewamy zimną wodą i całość dobrze mieszamy (żeby nie było grudek). Do gotującej się zupy wlewamy mieszaninę jajka i mąki. Pod koniec gotowania wlewamy mleko. Doprowadzamy zupę do wrzenia, zdejmujemy z ognia i podajemy z dodatkiem śmietany.

Tagi:

jajko jajka