Sposób przygotowania:
Zupa koperkowa z pulpecikami
Mięso, tartą bułkę i jajko starannie wyrobić.
Przyprawić solą i pieprzem.
Zwilżonymi rękami uformować klopsiki i opruszyć je mąką. Zagotować bulion.
Dodać obraną ipokrojoną w plasterki marchew.
Do wrzącego bulionu włożyć pulpeciki.
Gotować około 10 minut.
Wyjąć i trzymać w cieple.
Posiekać drobno koperek.
Kaszę manną połączyć z mlekiem, wlać do wrzącego bulionu, zagotować i zmniejszyć ogień.
Przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Włożyć puleciki, wsypać koperek.
Gotować 5 minut.
Przyprawić solą i pieprzem.
Zwilżonymi rękami uformować klopsiki i opruszyć je mąką. Zagotować bulion.
Dodać obraną ipokrojoną w plasterki marchew.
Do wrzącego bulionu włożyć pulpeciki.
Gotować około 10 minut.
Wyjąć i trzymać w cieple.
Posiekać drobno koperek.
Kaszę manną połączyć z mlekiem, wlać do wrzącego bulionu, zagotować i zmniejszyć ogień.
Przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Włożyć puleciki, wsypać koperek.
Gotować 5 minut.