jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Zupa koperkowa z pulpecikami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

doskonała i porzywna zupa na zimowe dni

Zupa koperkowa z pulpecikami

Składniki:

Zupa koperkowa z pulpecikami

 

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa z pulpecikami
Mięso, tartą bułkę i jajko starannie wyrobić.
Przyprawić solą i pieprzem.
Zwilżonymi rękami uformować klopsiki i opruszyć je mąką. Zagotować bulion.
Dodać obraną ipokrojoną w plasterki marchew.
Do wrzącego bulionu włożyć pulpeciki.
Gotować około 10 minut.
Wyjąć i trzymać w cieple.
Posiekać drobno koperek.
Kaszę manną połączyć z mlekiem, wlać do wrzącego bulionu, zagotować i zmniejszyć ogień.
Przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Włożyć puleciki, wsypać koperek.
Gotować 5 minut.