Sposób przygotowania:
Zupa krem brokułowa
Przygotowujemy bulion z marchwi, selera, pietruszki, lubczyku i nogi z kurczaka oraz opieczonej cebuli. doprawiamy go pieprzem oraz Vegetą.
Brokuł dzielimy na kwiatki i gotujemy go w osolonej wodzie tak aby zrobił się miękki. Gdy brokuły będą gotowe przekładamy je (bez wody) do naszego bulionu i gotujemy około 10 min.
Następnie blenderujemy całość BEZ MARCHEWKI, ponieważ przez nią nasza zupa może stracić kolor.
Całość podajemy z łyżką śmietany.
Brokuł dzielimy na kwiatki i gotujemy go w osolonej wodzie tak aby zrobił się miękki. Gdy brokuły będą gotowe przekładamy je (bez wody) do naszego bulionu i gotujemy około 10 min.
Następnie blenderujemy całość BEZ MARCHEWKI, ponieważ przez nią nasza zupa może stracić kolor.
Całość podajemy z łyżką śmietany.