nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Zupa krem brokułowo -szpinakowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zielony krem z prażonymi płatkami migdałowymi i grzankami

Zupa krem brokułowo -szpinakowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem brokułowo -szpinakowa

 

  • mięso +włoszczyzna na wywar
  • pół opakowania mrożonego szpinaku
  • pół brokuła
  • grzanki
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • sól, pieprz, vegeta nature

Sposób przygotowania:

Zupa krem brokułowo -szpinakowa
Mięso i włoszczyznę gotujemy jak na rosół. Z wywaru wyciągamy mięso i warzywa i dodajemy mrożony szpinak, gotujemy do czasu aż zupa ponownie się zagotuje. Brokuła płuczemy i dzielimy na mniejsze różyczki dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze 10 minut. Na koniec miksujemy na gładki krem (jeśli ktoś lubi można zmiksować z warzywami z wywaru). Doprawiamy. Na suchej patelni prażymy płatki migdałów. Podajemy z grzankami oraz płatkami migdałów. Smacznego
Zupa krem brokułowo -szpinakowa
Mięso i włoszczyznę gotujemy na wywar
Zupa krem brokułowo -szpinakowa
Dodajemy połowę opakowania mrożonego szpinaku
Zupa krem brokułowo -szpinakowa
Dodajemy brokuły i gotujemy ok 10 minut i miksujemy
Zupa krem brokułowo -szpinakowa
Na suchej patelni prażymy płatki migdałów