eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1771]

Zupa krem Eli z kalarepy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zupka z kalarepy którą gotuję dla wnucząt. Dzieci nie chcą jeść warzyw w zupie,więc ją miksuję i podaję z makaronem w kształcie autek czy samolotów.

Zupa krem Eli z kalarepy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem Eli z kalarepy

 

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 4 kalarepy z liśćmi
  • 3 marchewki
  • 1/2 małego selera
  • 1 pietruszka
  • 6 ziemniaków
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 pęczka koperku
  • sól
  • makaron w kształcie samochodów

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem Eli z kalarepy
Pierś kurczaka umyć,włożyć do garnka,zalać wodą,posolić i gotować. Kalarepy obrać,umyć i pokroić w kostkę. Liście po usunięciu łodyg umyć i pokroić. Marchewki,pietruszkę i seler obrać,umyć i pokroić w kostkę. Ziemniaki też obrać,umyć i pokroić w kostkę. Kalarepę,ziemniaki,liście i jarzyny wrzucić do wywaru i gotować do miękkości. Miękką pierś kurczaka wyjąć z garnka,pokroić i dodać do zupy. Natkę pietruszki i koperek umyć,osuszyć i posiekać. Natkę i koperek dodać do gotowej zupy i całość zmiksować na krem. Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Zupę nalać do talerzy i dodać makaron. Smacznego! 
Zupa krem Eli z kalarepy
Przygotować kalarepy z liśćmi i inne warzywa do zupy.
Zupa krem Eli z kalarepy
Kalarepy obrać,umyć i pokroić w kostkę....
Zupa krem Eli z kalarepy
Liście po usunięciu łodyg umyć i pokroić.
Zupa krem Eli z kalarepy
Marchewki,pietruszkę i seler obrać,umyć i pokroić w kostkę.