pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Zupa grochowa a'la krem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

groch gotujemy tak długo, aż się całkowicie rozpada robiąc wrażenie kremu

Zupa grochowa a'la krem

Składniki:

Zupa grochowa a'la krem

 

Sposób przygotowania:

Zupa grochowa a'la krem
Groch moczymy całą noc w przegotowanej, letniej wodzie. Płuczemy kilkakrotnie. Skórę golonki nacinamy, wrzucamy do garnka i gotujemy. Po 5 min zbieramy szum i dodajemy jałowiec, liść laurowy, ziele angielskie i kostki rosołowe. Gotujemy ok 15 min. Po tym czasie wrzucamy groch i gotujemy kolejne 40 min. Dodajemy oregano, marchew i ziemniaki pokrojone w drobną kostkę i gotujemy aż będą miękkie. Na ostatnie kilka minut wsypujemy majeranek wraz z kiełbasą pokrojoną w połówki.

Tagi:

kielbasa groch