WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1327]

Zupa krem jarzynowy z serkiem topionym i śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak jak w tytule zupa jarzynowa zblendowana na krem, ugotowana z dodatkiem serka topionego i smietany.

Zupa krem jarzynowy z serkiem topionym i śmietaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem jarzynowy z serkiem topionym i śmietaną

 

  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • Kawałek białej części pora
  • Kawałek zielonej części pora
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 2 łyżki koperku
  • 1 listek laurowy
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • Sól, pieprz
  • 1 łyżka przyprawy rosołowej
  • 1 serek topiony naturalny
  • Ok. 150ml śmietany 30%
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

Zupa krem jarzynowy z serkiem topionym i śmietaną

ETAP 1:

Warzywa obrać i umyć. Pokroić w kostkę lub na drobne kawałki i wrzucić do garnka. Dodać natkę pietruszki i koperku. Wlać tyle wody aby zakryć delikatnie warzywa. Dodać masło i przyprawy i zagotować.

Gotować ok. 20 minut po czym dodać serek topiony i śmietanę i gotować dalej aż warzywa będą mięciutkie.

Zupę zblendować na krem podawać z grzankami lub świeżym pieczywem.

Zupa krem jarzynowy z serkiem topionym i śmietaną
Zupa jarzynowa zblendowana na gładką konsystencję
Zupa krem jarzynowy z serkiem topionym i śmietaną
Zupa jarzynowa po ugotowaniu w garnku przed zblendowaniem
Zupa krem jarzynowy z serkiem topionym i śmietaną
Śmietana i serek topiony dodane do gotującej się zupy
Zupa krem jarzynowy z serkiem topionym i śmietaną
Pokrojone warzywa i natka koperku i pietruszki umieszczone w garnku

Tagi:

zupa krem zupy