Sposób przygotowania:
Krem z pieczonej papryki i pomidorów
1. Papryki umyj, wytnij gniazda nasienne i przekrój na połówki. Ułóż na blasze wyłożonej folią aluminiową i piecz przez minimum 30 minut, aż pomarszczy się, a skórka zrobi się czarna.
2. Czosnek i cebulę posiekaj drobno i zeszklij na oliwie.
3. Papryki przełóż do czystego bulionu, dodaj pomidory z puszki oraz cebulę i czosnek. Zblenduj na krem, dopraw i zagotuj.
4. Zupę-krem z pieczonych pomidorów i papryki podawaj z pokrojoną mozzarellą oraz listkami świeżej bazylii.
2. Czosnek i cebulę posiekaj drobno i zeszklij na oliwie.
3. Papryki przełóż do czystego bulionu, dodaj pomidory z puszki oraz cebulę i czosnek. Zblenduj na krem, dopraw i zagotuj.
4. Zupę-krem z pieczonych pomidorów i papryki podawaj z pokrojoną mozzarellą oraz listkami świeżej bazylii.