Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa z mrożonych warzyw
Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę.
Lubczyk opłukać, otrzepać z wody, posiekać.
W rondlu rozpuścić masło, wrzucić włoszczyznę i ją chwilkę obsmażyć. Dodać fasolkę szparagową i kalafiora. Mieszając od czasu do czasu, dusić kilka minut aż warzywa się rozmrożą.
Dodać pokrojone ziemniaki. Wlać 1,5 litra gorącej wody, dodać ziele angielskie, liść laurowy i posiekany lubczyk. Posolić do smaku.
Gotować do miękkości warzyw, zabielić kremówką.
Lubczyk opłukać, otrzepać z wody, posiekać.
W rondlu rozpuścić masło, wrzucić włoszczyznę i ją chwilkę obsmażyć. Dodać fasolkę szparagową i kalafiora. Mieszając od czasu do czasu, dusić kilka minut aż warzywa się rozmrożą.
Dodać pokrojone ziemniaki. Wlać 1,5 litra gorącej wody, dodać ziele angielskie, liść laurowy i posiekany lubczyk. Posolić do smaku.
Gotować do miękkości warzyw, zabielić kremówką.