Sposób przygotowania:
Zupa krem ogórkowy
Bazą do zupy jest rosół tym razem z indyka. ( https://gotujmy.pl/rosol-waldzia,przepisy,61399.html ). Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę zalewamy wodą dodajemy pół łyżeczki vegety. Gotujemy w osobnym garnuszku. Skrzydełko obieram z mięska. Marchewki z rosołu kroimy w kostkę (wrzucamy do zupy na samym końcu). Ogórki ścieramy na tartce (na tej stronie co ziemniaki na placki). Ilość ogórków zależy od ich kwaśności i naszych upodobań. Ugotowane ziemniaczki dodajemy do rosołu tak samo ogórki i mięsko z indyka. Wszystko razem miksujemy aż powstanie jednolita konsystencja. Dodajemy marchew. Zagęszczamy krem łyżką mąki z niewielką ilością wody i 2 łyżkami jogurtu naturalnego. Gotujemy jeszcze kilka minut. Zupę krem podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym, posypujemy świeżą natką pietruszki. Smacznego.
caroline1983
Sarenka