Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa-krem warzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zupę podawać z groszkiem ptysiowym lub z grzankami

 Zupa-krem warzywna

Składniki:

Zupa-krem warzywna

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa-krem warzywna
Warzywa obrać i drobno pokroić, włożyć do rondla z rozgrzanym masłem i dusić do miękkości. Następnie wlać około 1,5 l wody, przykryć i gotować około pół godziny. Zdjąć z ognia, zmiksować. Zmiksowaną zupę, ciągle mieszając gotować jeszcze przez kilka minut. Połączyć ze śmietaną i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę podawać gorącą, posypaną posiekaną natką pietruszki.