malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Zupa krem warzywny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetnie smakuje, jest tania w wykonaniu, można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym .Dekorujemy ulubionymi ziołami.

Zupa krem warzywny

Składniki:

Zupa krem warzywny

 

  • 5 ziemniaków,
  • 1 marchewka,
  • 1 średni seler,
  • 2 pietruszki,
  • 1 por,
  • dowolna mała część z kurczaka,
  • łyżka masła,
  • łyżka posiekanego kopru,
  • łyżeczka soli oraz cukru

Sposób przygotowania:

Zupa krem warzywny
W 2 litrach wody gotujemy część kurczaka z porem 15 min w słonej wodzie, wyjmujemy i zostawiamy sam wywar. Ziemniaki, seler, pietruszkę, marchew skrobiemy, kroimy w kostkę i gotujemy w mięsnym wywarze na bardzo miękko, słodzimy, dodajemy masło. Następnie miksujemy, mikserem lub w blenderze. Przed podaniem dodajemy koper.