Sposób przygotowania:
Zupa krem warzywna z chrzanem
1. Chleb wysmarować wyciśniętym czosnkiem i skroplić oliwą. Pokroić w paski i odłożyć na bok aby wchłonęły smak. 2. Udko zalać litrem wody, zagotować i rozpuścić dwa buliony. Gotować na niskim ogniu 3. Na patelni rozpuścić masło i zmiękczyć pokrojoną w talarki cebulę. 4. Do garnka wrzucić mieszankę, pokrojone w kostkę ziemniaki, różyczkikalafiora, cebulę. Dolać 500ml wywaru z kurczaka i 500 ml mleka. Nawysokim ogniu poczekać do wrzenia po czym na małym ogniu podprzykryciem gotować przez 15-20 min do zmiękczenia warzyw. Dodać łyżkę soli i wymieszać. 5. Poczekać aż trochę ostygnie po czym zmiksować blenderem lub mikserem na jednolitą papkę bez grudek. 6. Dodać chrzan, śmietanę i sok z cytryny. Dokładnie,ale delikatnie wymieszać. 7. Rozgrzać piekarnik do 180 st. i piec grzanki przez 5 minut aż dozarumienia. Podawać razem z zupą, pokrojone w kostkę lub jako paluch. Smacznego:)