Sposób przygotowania:
Krem brokułowy z kurczakiemETAP 1:
Pałki kurczaka myjemy i oczyszczamy jeśli zachodzi taka potrzeba , wkładamy do garnka. Dodajemy obrane marchewki , pietruszkę, seler oraz por. Zalewamy wodą tak aby przykryła mięso z warzywami, przyprawiamy solą i gotujemy rosół. Nie musimy dbać o to aby był klarowny ponieważ będziemy go miksować z warzywami.
ETAP 2:
Po ugotowaniu rosołu wyjmujemy mięso i warzywa. Do garnka wkładamy brokuł podzielony na krótko obcięte różyczki bez łodyg oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy do miękkości.
ETAP 3:
Ugotowane mięso oddzielamy od kości kroimy na mniejsze kawałki, a marchew w plasterki.
ETAP 4:
Rosół z ziemniakami , brokułem , pietruszką , selerem i porem miksujemy na gładki krem.
ETAP 5:
Krem przelewamy do garnka, jeśli jest zbyt gęsty dolewamy wody , a jeśli zbyt rzadki gotujemy go aby płyn odparował. Zdejmujemy z ognia Dodajemy śmietanę i przyprawiamy mielonym czarnym pieprzem. Na dno miseczek w których będziemy podawać krem kładziemy pokrojonego kurczaka, następnie wlewamy krem , a na wierzchu układamy pokrojoną w plasterki marchew.