Sposób przygotowania:
Zupa-krem z cukinii
Cebulę pokroić drobno, czosnek posiekać. W garnku rozgrzać oliwę, zrumienić cebule z czosnkiem, dodać pokrojoną w talarki marchew i pietruszkę oraz pokrojonego w kostkę ziemniaka. Warzywa zalać wrzącą wodą (ok pół litra), gotować pod przykryciem 10 minut.
Cukinię pokroić w dużą kostkę, wrzucić do garnka, gotować ok 5-7 minut, pod koniec dodać listki tymianku. Gdy warzywa będą miękkie, zupę zmiksować blenderem na krem. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta, dolać trochę wrzątku i zagotować razem. Doprawić do smaku. Podawać ze startym na tarce lub pokrojonym w słomkę oscypkiem. Smacznego!
Blog: Obiad Gotowy
Cukinię pokroić w dużą kostkę, wrzucić do garnka, gotować ok 5-7 minut, pod koniec dodać listki tymianku. Gdy warzywa będą miękkie, zupę zmiksować blenderem na krem. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta, dolać trochę wrzątku i zagotować razem. Doprawić do smaku. Podawać ze startym na tarce lub pokrojonym w słomkę oscypkiem. Smacznego!
Blog: Obiad Gotowy
mocsłodkości