Sposób przygotowania:
Zupa krem z cukinii i papryki z serem feta
Pokrojoną w kostkę cukinię podsmażamy do czasu aż zmięknie. Wkładamy do garnka. To samo robimy z cebulą. Tyle, że dodajemy do niej jeszcze przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładamy do cukinii. Zalewamy bulionem. Całość gotujemy przez ok. 15 minut.
Po tym czasie zupę blendujemy. Paprykę kroimy w kostkę i dorzucamy do zupy. Dodajemy sok z cytryny. Gotujemy jeszcze 10 minut. Dodajemy śmietanę.
Przed podaniem posypujemy pokrojoną w kostkę fetą.
Po tym czasie zupę blendujemy. Paprykę kroimy w kostkę i dorzucamy do zupy. Dodajemy sok z cytryny. Gotujemy jeszcze 10 minut. Dodajemy śmietanę.
Przed podaniem posypujemy pokrojoną w kostkę fetą.