Sposób przygotowania:
Zupa krem z cukinii z koperkiem
Cukinie myjemy nie obieramy przecinamy na pół wydrążamy środek kroimy w kostkę . Do rondla dajemy masło dodajemy cebulę i czosnek pokrojony chwilę dusimy dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i pokrojoną w plasterki marchewkę ,gotujemy aż warzywa będą miękkie doprawiamy do smaku i dodajemy serek topiony,można dodać cały i mieszać ąż się rozpuści albo po prostu pokroić go w kostkę. Zupę odstawiamy na chwilę po czym miksujemy i dodajemy posiekany koperek. Bułkę najlepiej z poprzedniego dnia kroimy w kostkę . Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy koperek suszony i dodajemy bułkę smażymy na rumiano .Zupę podajemy z koperkowymi grzankami . POLECAM!!!!
edytaha
gosia56
Dziękuję Edytko;)
gusia1000
gosia56
naprawdę warto taką zupę zrobić;)