Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Krem z cukinii z tuńczykiem i płatkami migdałów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna, aksamitna zupa krem z cukinii, ugotowana na wywarze z golonki indyczej i warzyw, podana z tuńczykiem i płatkami migdałów.

Krem z cukinii z tuńczykiem i płatkami migdałów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem z cukinii z tuńczykiem i płatkami migdałów

 

Sposób przygotowania:

Krem z cukinii z tuńczykiem i płatkami migdałów
Mięso wrzucamy do garnka, dodajemy obraną cebulę, marchewkę, selera i pietruszkę. Zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz sól i gotujemy wywar przez 60 minut. Następnie wyjmujemy warzywa i mięso z garnka, a wywar przecedzamy.

Pokrojonego w półplasterki pora podsmażamy na rozgrzanym maśle, aż lekko się zeszkli. Dorzucamy pokrojoną cukinię oraz ziemniaki. Dodajemy przyprawy, mieszamy i podsmażamy przez chwilę, a następnie wlewamy 1 litr wywaru. Gotujemy 15-20 minut, do miękkości warzyw, a następnie zdejmujemy zupę z palnika. Dodajemy pokrojoną marchewkę z wywaru i blendujemy zupę do uzyskania jednolitej konsystencji. Przyprawiamy do smaku pieprzem.

Serwujemy z tuńczykiem, płatkami migdałów i posiekaną natką pietruszki.
Krem z cukinii z tuńczykiem i płatkami migdałów
Gotujemy wywar z mięsa i warzyw przez godzinę.
Krem z cukinii z tuńczykiem i płatkami migdałów
Pokrojonego w półplasterki pora podsmażamy na rozgrzanym maśle, aż lekko się zeszkli.
Krem z cukinii z tuńczykiem i płatkami migdałów
Dorzucamy pokrojoną cukinię oraz ziemniaki.
Krem z cukinii z tuńczykiem i płatkami migdałów
Dodajemy przyprawy, mieszamy i podsmażamy przez chwilę, a następnie wlewamy 1 litr wywaru.