MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zupa-krem z czrwonej fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pikantna zupa z czerwonej fasoli na pochmurny dzień.

Zupa-krem z czrwonej fasoli

Składniki:

Zupa-krem z czrwonej fasoli

 

  • 200g czerwonej fasoli
  • 100g selera
  • 2 małe marchewki
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 100g sera topionego z papryką
  • mielona czerwona ostra papryka
  • sol. pieprz,szczypiorek

Sposób przygotowania:

Zupa-krem z czrwonej fasoli
Fasolę gotujemy do miękkości.Studzimy i przecieramy , łupiny wyrzucamy.Do garnka wkładamy pozostałe warzywa , gotujemy a następnie miksujemy .Dodajemy fasolę i serek , gotujemy do rozpuszczenia się serka.Zupę doprawiamy do smaku , podajemy gorącą posypaną szczypiorkiem, Smacznego.

Tagi:

sery ser fasola