Sposób przygotowania:
Krem z dyni i pasternaku
Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Pasternak obieramy i kroimy w kostkę. Por kroimy w kostkę lub krążki. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy podsmażamy na maśle.
Do podsmażonej cebuli wlewamy trochę bulionu dodajemy pokrojoną dynię i pasternak i pokrojoną papryczkę chili pozbawioną nasion zagotowujemy.
Do gotującej się dyni wlewamy bulion, wsypujemy pokrojony por, dodajemy przyprawy i gotujemy aż warzywa prawie się rozgotuję.
Zupę miksujemy do zupy dodajemy mleczko kokosowe albo śmietanę mieszamy i podajemy najlepiej z grzankami chlebowymi.
POLECAM
Do podsmażonej cebuli wlewamy trochę bulionu dodajemy pokrojoną dynię i pasternak i pokrojoną papryczkę chili pozbawioną nasion zagotowujemy.
Do gotującej się dyni wlewamy bulion, wsypujemy pokrojony por, dodajemy przyprawy i gotujemy aż warzywa prawie się rozgotuję.
Zupę miksujemy do zupy dodajemy mleczko kokosowe albo śmietanę mieszamy i podajemy najlepiej z grzankami chlebowymi.
POLECAM
Bo
gusia1000