gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Książka Kucharska: Zupy z dyni - najlepsze przepisy

Krem z dyni i pasternaku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 4

W sezonie dyniowy obowiązkowo musi być zupa krem za każdym razem staram się dodać inny dodatek aby był nieco inny smak zupy.

Krem z dyni i pasternaku Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Krem z dyni i pasternaku

 

Sposób przygotowania:

Krem z dyni i pasternaku
Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Pasternak obieramy i kroimy w kostkę. Por kroimy w kostkę lub krążki. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy podsmażamy na maśle.

Do podsmażonej cebuli wlewamy trochę bulionu dodajemy pokrojoną dynię i pasternak i pokrojoną papryczkę chili pozbawioną nasion zagotowujemy.

Do gotującej się dyni wlewamy bulion, wsypujemy pokrojony por, dodajemy przyprawy i gotujemy aż warzywa prawie się rozgotuję.

Zupę miksujemy do zupy dodajemy mleczko kokosowe albo śmietanę mieszamy i podajemy najlepiej z grzankami chlebowymi.

POLECAM
Krem z dyni i pasternaku
Dynię obieramy wydrążamy srodek i kroimy w kostkę.
Krem z dyni i pasternaku
Pasternak obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Krem z dyni i pasternaku
Do garnka dajemy masło i dodajemy cebulę i czosnek .
Krem z dyni i pasternaku
Do garnka wlewamy bulion dodajemy warzywa .
Krem z dyni i pasternaku
Garnek nakrywamy i gotujemy warzywa aż prawie się rozgotują.
Krem z dyni i pasternaku
Po zmiksowaniu zupy dodajemy mleczko kokosowe albo śmietanę .