tomek458

tomek458

Szef Kuchni
[Przepisów: 32]

Zupa-krem z fasolki szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa z fasolki jest smaczna, a jej zrobienie nie zajmuje wiele czasu. Gorąco polecam spróbować.

Zupa-krem z fasolki szparagowej

Składniki:

Zupa-krem z fasolki szparagowej

 

Sposób przygotowania:

Zupa-krem z fasolki szparagowej
1. Fasolkę myjemy, osączamy i wrzucamy do garnka. Marchewki obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do garnka z fasolą.

2. Wlewamy tyle wody, by sięgała ok. 1,5 cm ponad warzywa. Wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy tak długo, aż warzywa będą miękkie.

3. Zupę miksujemy na krem o jednolitej konsystencji. Wlewamy ok. 1,5 szklanki przegotowanej wody, dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i maggi.


Smacznego!