Sposób przygotowania:
Zupa-krem z fasolki szparagowej
1. Fasolkę myjemy, osączamy i wrzucamy do garnka. Marchewki obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do garnka z fasolą.
2. Wlewamy tyle wody, by sięgała ok. 1,5 cm ponad warzywa. Wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy tak długo, aż warzywa będą miękkie.
3. Zupę miksujemy na krem o jednolitej konsystencji. Wlewamy ok. 1,5 szklanki przegotowanej wody, dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i maggi.
Smacznego!
2. Wlewamy tyle wody, by sięgała ok. 1,5 cm ponad warzywa. Wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy tak długo, aż warzywa będą miękkie.
3. Zupę miksujemy na krem o jednolitej konsystencji. Wlewamy ok. 1,5 szklanki przegotowanej wody, dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i maggi.
Smacznego!