Sposób przygotowania:
Zupa z młodej fasolki na szyjach indyka
Szyje indyka średniej wielkości ugotować w szybkowarze z 50 minut, po wystudzeniu obrać mięso z kości a wywar przelać do garnka.
Opłukane fasolki szparagowe obrać i pokroić na kawałki, wsypać do wywaru.
Dodać do wywaru rozdrobnioną w rozdrabniaczu włoszczyznę z pomidorami, czosnkiem, wsypać sól, paprykę ostrą, gotować do miękkości fasolki.
Mąkę, przyprawę do pomidorów wymieszać rózgą z wodą i wlać do zupy, mieszać do zagęszczenia, wsypać koperek posiekany, obrane mięsko z szyjek i zdjąć z ognia, zupa najlepiej smakuje po kilku godzinach i nie za gorąca, można podać z czym się lubi: ryż, makaron, lane kluski, ziemniaki.
Opłukane fasolki szparagowe obrać i pokroić na kawałki, wsypać do wywaru.
Dodać do wywaru rozdrobnioną w rozdrabniaczu włoszczyznę z pomidorami, czosnkiem, wsypać sól, paprykę ostrą, gotować do miękkości fasolki.
Mąkę, przyprawę do pomidorów wymieszać rózgą z wodą i wlać do zupy, mieszać do zagęszczenia, wsypać koperek posiekany, obrane mięsko z szyjek i zdjąć z ognia, zupa najlepiej smakuje po kilku godzinach i nie za gorąca, można podać z czym się lubi: ryż, makaron, lane kluski, ziemniaki.