mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Zupa krem z fenkułu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny sposób na wprowadzenie fenkułu do naszego jadłospisu

Zupa krem z fenkułu

Składniki:

Zupa krem z fenkułu

 

  • 4 bulwy fenkułu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 szalotki
  • 135ml białego wina
  • 135ml gęstej śmietany
  • 1L gotowej zupy jarzynowej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa krem z fenkułu
Bulwy fenkułu umyć, obrać. Z bulw śćiągnąć żyłki i pokroić w dużą kostkę. Szalotkę obrać, opłukać i drobno posiekać. W garnku rozgrzać oliwę, podsmażyć szalotkę, dodać kostkę fenkułu, podsmażyć. Zalać winem i zupą jarzynową. Zagotować, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować 30minut. Zmiksować, zaprawić śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Podawać.

Tagi:

zupa