eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Grzybowo-ziemniaczana zupa krem Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszna zupa krem z grzybów leśnych i ziemniaków z dodatkiem groszku ptysiowego. Zupka wszystkim bardzo smakowała.

Grzybowo-ziemniaczana zupa krem Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grzybowo-ziemniaczana zupa krem Eli

 

Sposób przygotowania:

Grzybowo-ziemniaczana zupa krem Eli
Grzyby oczyścić i pokroić. Cebule obrać z łupinek i drobno posiekać. Ziemniaki ostrugać,umyć i pokroić tak jak na frytki. Na dużej patelni roztopić masło,dodać grzyby i cebulę. doprawić grzyby solą,pieprzem i przesmażyć. Przełożyć grzyby do garnka,wlać trzy litry wody i zagotować. Do zupy dodać ziemniaki i gotować do miękkości. Zupę zmiksować. Rozlać zupę na talerze,udekorować śmietaną i natką pietruszki. Podawać zupę z groszkiem ptysiowym. Smacznego! 
Grzybowo-ziemniaczana zupa krem Eli
Grzyby leśne oczyścić i pokroić na kawałki.
Grzybowo-ziemniaczana zupa krem Eli
Cebule obrać z łupinek i drobno posiekać.
Grzybowo-ziemniaczana zupa krem Eli
Na dużej patelni roztopić masło,dodać grzyby i cebulę. doprawić grzyby solą,pieprzem i przesmażyć.
Grzybowo-ziemniaczana zupa krem Eli
Ziemniaki ostrugać,umyć i pokroić tak jak na frytki.